Ofte stillte spørsmål

 • Hva er løkkene på innsiden av innerteltet? Hva er hensikten til disse?
  • Hensikten til løkkene på innsiden av inerteltet er for å kunne tre en snor gjennom disse slik at man kan henge klær opp til f.eks tørk.
 • Hvordan takler ovnen brenning av furu og gran?
  • Ofte er det gran og furu man finner i de norske skogene. Og som man kanskje vet, gnistrer og spraker disse tresortene betydelig når man brenner dem fordi de inneholder mye sevje og harpiks som resulterer i en tjæreaktig røyk. Harpiksen gjør at disse tresortene brenner med en høy temperatur som altså medfører en god del gnister. Gnistene fra furu og gran har fra vårt bruk ikke vært et problem selv om noen av gnistene unnslipper gnistfangeren (Det er uungåelig). I denne forbindelsen anbefaler vi at pipeåpningen er omtrent 1 meter over teltduken.  Den tjæreaktige røyken legger seg imidlertid etter hvert på innsiden av ovn og pipe. Det er derfor nødvendig å rengjøre disse med gjevne mellomrom. Dersom man ikke gjør dette, vil vedvarende bruk føre til at kreosot legger seg som et belegg på innsiden av ovn og pipe. Og dette vil etter hvert kunne utgjøre en brannrisiko dersom ovn og pipe ikke blir rengjort. Heldigvis er den sammenleggbare pipen og ovnen enkel å rengjøre.
 • Hvor stor er diameteren på pipen?
  • Diameteren på pipen er 8 cm.

 •  

  Hvor høyt over teltet bør pipen være for å unngå gnister

  • Høyden på vår pipe når den er installert på ovnen er 310 cm over bakken. Høyden på NorTent lavvo 6 er 216 cm. Vi anbefaler også at pipen bær være omtrent 1 meter over teltduken. Samtidig er det også en fordel om at pipen er plassert medvinds i forhold til teltduken.

 • Kan man bruke lavvoen i all salgs vær?

  • Vi har brukt kvalitetsmaterialer for at lavvoen skal være så robust som mulig, og samtidg så lett som mulig. Vi mener vi har funnet en god balanse mellom vekt og styrke. Du skal kunne bruke lavvoen i det aller meste av værfenomener. Men husk. Den er ingen hytte. Det er et telt.  Selv om vi har konstruert lavvoen for å tåle mye vær og vind har den som alt annet en øvre gense for vind og vær. Du kan stole på at den tåler mye vind. Men du må aldri la lavvoen være uten tilsyn når det snør. Spesielt våt og tung snø som legger seg på sidene er en enorm belastning på lavvoen, og dersom snøen ikke blir banket vekk, vil den tunge snøen til slutt ødelegge lavvoen. Vekten på snø kan komme opp mot 400 gram pr liter snø.  Det betyr at dersom det ligger 5 centimeter med snø på sideveggen, vil denne veie ca 20 kilo pr kvadratmeter av teltet. Overflaten til teltet er ca 14 kvadratmeter. Det betyr 280 kilo, altså over et kvart tonn som ligger på teltduken! Her vil sannsynligvis midtstangen knekke lenge før duken blir ødelagt. Lett nysnø rundt -3 grader Celcius veier omtrent 50 gram pr liter.  Ved 5 centimeter snø veier denne 2,5 kilo pr kvadratmeter. Dette utgør da 35 kilo som ligger på teltduken. Dette høres kanskje ikke mye ut. Men med en konstant kraft som hele tiden tynger duken vil dette belaste midtstang og duk på en slik måte at den blir betydelig svekket over tid dersom snøen ikke blir banket bort. Dersom du i tillegg legger til kraften i en del vind, blir dette gift for lavvoen hvor den til slutt blir ødelagt. Så. Hold snøen borte fra teltduken. Da vil den tåle veldig mye av vær og vind.

 • Kommer Nortent telt med bag som rommer alt utstyr?

  • Teltet i seg selv kommer med en kompresjonsbag som rommer selve teltet, innerteltet og eventuelt bunnduken selv om du ikke velger å kjøpe selve bunnduken og innerteltet. Inkludert med teltet er også et søm forseglig og reperasjonssett. For lavvoene: 10 barduner, 1 justerbar midtstang, 30 plugger, og myggnett med glidelås i begge inngangene.

 • Er bunnduken, innerteltet og ovnen inkludert, eller er det tilleggsutstyr?

  • Lavvoen kan i seg selv bli kjøpt som et enkeltstående system uten innertelt, bunnduk og ovn. Men dersom du ønsker å gjøre lavvoen mer fleksibel kan du legge til innerteltet, bunnduken og ovnen som ekstra moduler. Vår personlige opplevelse og erfaring er at vi etter hvert alltid har tatt med oss innerteltet selv om vi har med ovnen. Vi liker veldig godt komforten innerteltet gir oss ute i felten. Men dette er selvfølgelig veldig individuelt.

 • Må jeg betale toll og skatt dersom jeg kjøper teltet utenfor Norge?

  • Når du kjøper våre produkter utenfor Norge fra vår nettbutikk, er prisen oppgitt uten mva. Det betyr at prisen som da få oppgitt er uten 25% skatt som ellers er lagt på de flesre produkter innenfor Norge. Hvor mye skatt og toll de enkelte landene tar for innførsel av våre produkter, er veldig forskjelleig fra land til land. Men du bør anta at du må betale skatt i ditt land slik som norske kjøpere også betaler i Norge.

 • Finnes det en fysisk butikk hvor jeg kan se produktene deres?

  • Selv om det ville vært veldig kjekt å truffet likesinnede mennesker med naturen som sin aller beste lekeplass, har vi dessverre ikke noe fysisk butikk, eller visningsrom, osv. I dag er vi en 100% nettbasert friluftslivbutikk. Vi er en gruppe veldig dedikerte friluftsmennesker med en lidenskap for kvalitetsutstyr og villmarken. Vår lavvo er den første i rekken som gjenspeiler vår entusiasme for friluftsliv der positive opplevelser i villmarken står vårt hjerte veldig nært. Men for øyeblikket er det kun mulig å handle våre produkter gjennom denne nettbutikk.

 • Kan dere si omtrent hvor stor lavvo 6 er når den er pakket ned i oppbevaringsposen?
  • Størrelsen avhenger av hva du faktisk putter i den. Oppbevaringsposen kan komprimmeres, og kan dermed gjøres relativt liten avhengig av hva som er i. Men oppbevaringsposen med Lavvo 6, innertelt, underlag, stang, plugger og barduner er på ca 58x20x20 cm