NorTent Lavvo 6

NorTent Lavvo 6

5.504,00 NOK

(ekskl. mva.)
Basert på 289 omtaler

NorTent Lavvo 6 er et meget fleksibelt 4 sesongers telt. Og er vårt ønske om å lage et telt som kan brukes til hva man vil og hvor man vil. Fra famileutflukter til krevende turer i fjell og skog hvor komfort, fleksibilitet, romslighet og pålitelighet er viktige faktorer..

Tilbehør
 • Karbonstang (Utsolgt)

  Her kan du bytte ut aluminiumsstangen med midtstang av karbon. Karbonstangen er lettere (ca 300 gram lettere enn stangen av aluminium) og noe sterkere

  ( + 800,00 NOK )
 • Innertelt - Lavvo 6

  Med innertelt i Lavvo får man et mer kontrollerbart inneklima.

  ( + 1.280,00 NOK )
 • Lavvo 6 - gulv

  Gulvet gjør underlaget i lavvoen til en tørrerer og renere oppholdplass

  ( + 560,00 NOK )
stk.

Kategori: Tilbehør

Produkt
Pris
Status
Antall

Detaljer og innhold

 • Duk: Ripstop silnylon 40D, 260T, vannsøyle 3000mm
 • Plugger: 30 Y-peg
 • Teltstang: 30 mm aluminium
 • Min vekt (Uten plugger og stang): 2,8 kg
 • Maks vekt (Med plugger, barduner og stang): 4.2 kg
 • reperasjonssett

 

 

 

 

 

 

 

 


Samene i Norge har alltid vært i nær kontakt med naturen og fram til i dag alltid sverget til lavvoen for beskyttelse mot det barske været.Dette har .Dette er også vår inspirasjon for vår lavvo. NorTent Lavvo 6 er et meget fleksibelt 4 sesongers telt. Og er resultatet av et ønske om å utvikle et lett telt som kan brukes til hva man vil og hvor man vil. Fra famileutflukter til krevende turer i fjell og skog hvor komfort, fleksibilitet, romslighet og pålitelighet er viktige faktorer. Dette teltet som alle våre telt, er laget av det som vi mener er et av de mest hardføre og robuste lettvekts teltfabrikatsilnylon. Denne superlette ekstremduken er relativt kostbart. Men til gjengjeld har man et lett telt som skal tåle det aller meste av det som moder jord har å tilby. Dersom man i tillegg velger innerteltet vårt har man et ultrafleksibelt telt.

 

Vi har fjernet den tradisjonelle åpningen i taket som man ofte finner i den vanlige lavvoen simpelthen fordi vi mener at det er svært sjeldent av man har behov for denne. Når man er på tur, og får opp teltet vil man gjerne ha dette raskt klar til bruk. Opptenning av bål inne i en lavvo blir for mange ofte en røykfull og ubehagelig affere før bålet endelig får satt seg. Ikke helt den idylliske stemningen man så for seg kan man si. Derfor har vi erstattet røykåpningen med et pipehull for vedovn som vi mener er et bedre alternativ i forhold til en mobil lavvo man skal ha med seg i sekken. Her får man varme samtidig som man slipper alle ulempene med et bål. I tillegg blir også vedovnen et naturlig sted for å varme opp vann, matlaging, osv. Vi i NorTent er opptatt av at man skal ikke bære for tungt når man er på tur. samtidig som teltet skal være lett og robust. Sammen med NorTent titan vedovn på 1,8 kg har man et fantastisk varmt, trygt, mobilt og bombesikkert tilholdsted enten det er på høyfjellet eller i de dypeste skoger, alle årstider.

 

Vår Lavvo er gjort lavere enn tradisjonelle lavvoer. Dette for å oppnå et optimalt forhold mellom komfort og aerdynamikk. Med sine 226 cm fra bunn til topp og 426 cm diameter har vi laget et lavvo hvor vinkelen på duken er relativt slak slik at energien i vinden ikke legges igjen på duken, men blir ledet opp og rundt lavvoen. Vanlige enstangslavvoer har vanligvis 6 til 8 kanter. Altså ikke en veldig aerdynamisk kjegleform hvor vinden kan få godt tak i teltveggen. Vår Lavo har 20 festepunkter langs bakken hvor vi mer får den etterlengtede aerodynamiske, runde kjegleformen. Dette  kombinert med en duk av Silnylon er dette et ekstremt sterkt og stødig telt som tåler det aller meste av værfenomener. Bardunfester blir i de fleste tilfeller overflødige. For ekstreme situasjoner har vi imidlertid også tilrettelagt for feste av barduner. Faktisk hele 10 bardunfester som går rundt hele teltet. Vi har jobbet mye med for at dette teltet skal kunne brukes i de aller fleste situasjoner. Sommer som vinter.  Om ikke dette skulle være nok, kan man også lesse snø/jord/stein på stormmattene som stabilisere teltet ytterligere

 

Med innertelt og ovn er det god plass til 4 soveplasser i teltet i tillegg til ryggsekker og utstyr som er naturlig å ha med seg på tur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uten innertelt og ovn, kan man ha 6 mulige soveplasser i tillegg til utstyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Materialet som vi bruker til våre telt er meget slitesterk, og meget vanntett samtidig som det er veldig lett. Et tett telt må imidlertid ha god ventilasjon for å unngå kondens. Får man kondens på innsiden av ytterduken blir klimaet inne i teltet fuktig og ikke alltid like trivelig. Nortent tipi 6 har to lufteventiler framme i bunn av teltet og en stor lufteventil bak på toppen av teltet. Dette sikrer en god ventilasjon. På spesielt veldig fuktige dager hvor det er ekstra stort behov for ventilasjon i teltet, kan man i tillegg bruke de to inngangene i teltet til å regulere luftgjennomstrømningen ytterlitgere. I tillegg har lavvoen vår innsydd myggnetting i begge døråpninger som holder insektene ute når man ønsker å holde døråpningene åpne på de varme sommerkveldene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre kunder har også kjøpt