Hva er det perfekte fjellteltet? Jeg har gjennom 25 år med et aktivt friluftsliv prøvd meg på mange telt, uten at jeg har funnet «the one». Og dette er bakgrunnen til at jeg rett og slett har besluttet å tegne og produsere et eget telt som jeg håper kan oppfylle mine «krav». Og kanskje andre også ser etter det samme. Tidligere telt har enten vært for tunge, for trange, for spinkle, for vanskelige å sette opp, osv. Det er alltid noe…..  Det perfekte fjellteltet for meg er et telt som er romslig, lett, trygt, enkelt å sette opp, et telt man kan stole på i enhver situasjon, alle årstider. Og dersom man i tillegg har muligheten til å ha det varmt inne i teltet under alle forhold, begynner i alle fall jeg å nærme meg det perfekte fjellteltet. Når alt kommer til alt dreier det seg om å ha et telt i sekken som fremmer  godfølelsen når man er på  tur i fjellet. Har man det komfortabelt på tur, blir naturopplevelsen desto bedre. Og lysten til å dra ut igjen blir ennå sterkere . Og nettopp det å ha det komfortabelt på tur, er for meg utrolig viktig. Turen i seg selv er målet. Ikke «rushe» fra plass til plass, og når man endelig kommer fram er så utslitt at man knapt orker å tenke. For all del. Mange synes nettopp det å være sliten er en del av pakka. Bære tung sekk, gå langt, ha et bestemt mål. Jeg har også vært en av dem. Men nå. Nå ser jeg litt annerledes på det å være på tur. Jeg må kunne stoppe opp hvor jeg vil, overnatte hvor jeg vil, slå opp et telt, og vite at jeg har det godt, komfortablet og trygt. Krype inn i soveposen uten å være bekymret for et eventuelt uvær. Om teltet «tåler» natten.

Etter mage tegninger, og vinglepetteri er endelig det første eksemplaret av Nortent Lavvo 6 klar. Et telt hvor målet er å oppfylle ovennevnte ønsker.